Historie Malostranského kroužku mladých zdravotníků

2002
Vedoucí: Klára Havlíčková, Lucka Křesťanová, Týna Šimonová, Jana Sládková, Míša Sládková
Družstvo: Martina Veverková, Anča Suberová, Eliška Niklesová, Helča Procházková, Sabrina Al-Salmanová

Náš kroužek se začal v Josefské ulici scházet na jaře a do soutěže hlídek mladých zdravotníků. konané v domácím malostranském prostředí, vyslal výše uvedené pětičlenné družstvo.

2003
Vedoucí: Klára Havlíčková, Lucka Křesťanová, Týna Šimonová, Jana Sládková, Míša Sládková
Velitelka družstva: Martina Veverková
Další členové družstva: Šimon Hlinovský, Eva Rolníková, Julie

Naše pravidelné schůzky začaly tentokrát v Josefské ulici už na podzim a do jarní soutěže bylo původně vysláno pětičlenné družstvo, z nějž však po předsoutěžních zmatcích zbylo torzo. Nakonec soutěžilo družstvo ve čtyřech a získalo krásné druhé místo.
Jinak jsme také na konci května navštívili tehdejší detašované pracoviště naší školy na Úvoze, kde jsme dětem z prvního stupně předvedli ukázky první pomoci.

2004
Vedoucí: Klára Havlíčková, Lucka Křesťanová, Týna Šimonová
Velitel družstva: Šimon Hlinovský
Další členové družstva: Anča Suberová, Veronika Hábová

Našim vedoucím se na Úvoze evidentně zalíbilo, protože se sem už na podzim náš kroužek přesunul. Přidalo se několik dětí z prvního stupně a my jsme se s nimi připravovali na tradiční jarní soutěž, ve které soutěžilo dokonce jedno naše družstvo v kategorii prvního stupně, ovšem pouze ve třech. Naše družstvo druhého stupně soutěžilo ve čtyřech a získalo třetí místo. Tehdy nám mimo jiné Míša Sládková vyčetla to, že se podepisujeme do prezenční listiny neformálními přezdívkami.

2005
Vedoucí: Klára Havlíčková, Lucka Křesťanová, Týna Šimonová

Škola na Úvoze skončila a spolu s ní se i náš kroužek přestěhoval do Karmelitské ulice. Na jarní soutěži se nepovedlo sestavit naše družstvo, takže se jen Šimon Hlinovský přidal do stodůleckého družstva Evy Zářecké, které tehdy skončilo druhé.

2006
Vedoucí: Martina Veverková, Šimon Hlinovský, Pája Veverková, Ben Šimon
Družstvo: Mária Wišniewská, Aneta Weissová, Janík Tománek, Tomáš Frýda, Jakub Kraml

Náš kroužek se vrátil do Josefské a dokázal přitáhnout mnoho nových tváří. Poprvé jsme byli na akci Bezpečná třináctka na Slunečním náměstí.
Slavné vítězství na obvodní soutěži hlídek mladých zdravotníků, která se tento rok konala naposledy přímo u nás v Josefské, bylo epochálním úspěchem. Naše družstvo tady soutěžilo dokonce jen ve čtyřech a v krajském kole na Praze 9 ho už doplnil i Tomáš Frýda. Naše družstvo tady bylo páté.
Poprvé jsme vyrazili do Českého ráje na Kouzelnický víkend. Soutěžilo se tady ve zpěvu, hráli jsme hry a vznikla i legendární divadelní hra Zhulený svět o životě v letech 2031 a 2032. Vzhledem k názvu víkendu jsme se na deštivé dopolední výpravě zabývali Harrym Potterem a odpoledne jsme si zahráli vědomostní kvíz s kouzelnickou tematikou.

2007
Vedoucí: Martina Veverková, Šimon Hlinovský, Pája Veverková
Doprovod družstva: Markéta Kunstová
Velitel družstva: Janík Tománek
Další členové družstva: Majda Denková, Eva Zářecká, Marek Mojžíš, Vladimír Nergl

Na Bezpečné třináctce se nám tentokrát v podstatě rozpadl stan při přistání policejního vrtulníku.
Soutěž hlídek mladých zdravotníků se tentokrát poprvé konala v Petřínských sadech na Újezdě a naše družstvo se na ní umístilo třetí.
Prezentovali jsme se i na pražské Bambiriádě na Střeleckém ostrově, kde nám patřil čtvrtek a pátek. Ten samý víkend jsme se pak vrátili na Kouzelnický víkend do Zlatého Údolí u Drhlenského rybníka v Českém ráji.

2008
Vedoucí: Šimon Hlinovský, Majda Denková, Tomáš Frýda
Doprovod družstva: Šimon Hlinovský
Velitel družstva: Vítek Šícha
Další členové družstva: Eliška Havelková, Martin Pehr, Nicola Rádlová, Prokop Šícha
Na podzim jsme s naším kroužkem navštívili Deskohraní v Tyršově domě, kde jsme si zahráli mimo jiné hru Střelené kachny.
Ze všech Bezpečných třináctek byl pro nás tenhle ročník nejvýznamnější, protože jsme tady náš stánek zajišťovali téměř sami. Nezapomenutelná byla resuscitace v podání Evy Skopalové.
Na jaře naše družstvo umístilo druhé v soutěži, ovšem o pouhých sedm bodů za čtvrtou místní skupinou.
Mezi naše nezapomenutelné akce se v tomto roce zařadila také Bambiriáda na Střeleckém ostrově, kde nám patřil čtvrtek a neděle.

2009
Vedoucí: Šimon Hlinovský, Majda Denková, Tomáš Frýda
Doprovod družstva A: Šimon Hlinovský
Velitel družstva A: Janík Tománek
Další členové družstva A: Martin Pehr, Vítek Šícha, Benjamin Hejl, Tereza Šollová
Doprovod družstva B: Tomáš Frýda
Velitelka družstva B: Eliška Havelková
Další členky družstva B: Eliška Čermáková, Kristina Jarošová, Alžběta Rucklová, Klára Janíčková

Celé jaro bylo již ve znamení příprav naší nové páté místní skupiny. Na soutěž jsme poprvé vyslali dokonce dvě družstva. Janíkův tým skončil druhý, Eliščin tým třetí.
Na červnové Bambiriádě nám patřil čtvrtek. Vyslali jsme dokonce i družstvo na soutěž humanitárních jednotek v Chrudimi, kde jsme obsadili páté místo ze šesti.

Žádné komentáře:

Okomentovat