Den, kdy září světlušky 2011


Ve středu 7. září jsme tak jako každý rok vyrazili do ulic vybaveni tykadly, krovkami, zapečetěnými pokladničkami a především sbírkovými předměty. Byly mezi nimi dobře známé svítící náramky za 50 KČ. Novinkou letos byly zvučné píšťalky za 40 KČ a originální kuličkové hry za 60 KČ.
Už po půl osmé ráno jsme se začali scházet ve vestibulu stanice metra Malostranská s Dančou Sárazovou, Terkou Novotnou a Jardou Rackem, zatímco v různých částech Prahy se v tu chvíli pohybovalo dalších šest světlušek z naší stáje. My jsme do 10:30 nabízeli světluščí materiál lidem právě na Malostranské. Pak už jsme vyrazili na naše oblíbené Malostranské gymnázium v Josefské ulici, kde jsme potkali mnoho našich bývalých i současných členů. Protože před námi už ale celou školu prosvětluščily i Eliška Čermáková s Terkou Šimanovskou a Bára Částková s Kikčou Žvátorovou, moc dlouho jsme se tady nezdrželi. V našem týmu byli letos poprvé také Martin Cífka a Jakub Zimola z tercie.
Pak naše cesta pokračovala k Andělu. Tady stál také světluščí stan s asistenčními slepeckými psy a tykadly na prodej za 80 KČ. Odpoledne mě pak na zdejší pěší zóně doplnila Klára Sebroňová a Eliška Jurcová. Několikrát nás překvapil déšť, ale ten naštěstí nebyl silný a dlouhý jako ten pondělní.
Zatímco po náramcích a kuličkových hrách se rychle zaprášilo, píšťalky nám nakonec ještě zbyly. I tak to byl hezký den, během kterého jsme vybrali přes 30000 KČ. Byla to pařba.

Podívejte se na fotky ze sbírkového dne: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150363493319108.399649.696004107&l=f7e230aa83&type=1

Žádné komentáře:

Okomentovat