Rescue Marathon 2011


Již podruhé, a v mnohem větším stylu, se letos konalo náročné záchranářské cvičení zvané Rescue Marathon. Do Mentaurova u Litoměřic kromě nás letos vyrazil i tým našich přátel ze slovenských Košic (na snímku). K naší vlakové výpravě přes Lovosice do Litoměřic se přidali i 4 figuranti. Dále se akce zúčastnilo 10 dalších týmů z celé ČR, mezi nimi i dva týmy z pořádající 5. MS Praha 7. Jako rozhodčí jsme na stanovištích potkávali nejen sedmičkáře, ale také dva členy ze Žižkova nebo viceprezidentku Lenku Zuskou.
V pátek večer nás čekala první akce, kdy jsme byli náhle zahnáni do krytu kvůli teroristickému útoku chlorem. Tady jsme ale nikoho nezachraňovali, ale naopak jsme byli zachraňováni z krytu, ve kterém postupně docházel kyslík.
V noci na sobotu jsme překvapivě mohli spát. Ráno jsme se nasnídali, všichni jsme obdrželi Red Bully a bagety na cestu a po nástupu družstev na hřišti jsme byli auty rozvezeni na stanoviště, kde jsme měli začínat.
Za den jsme prošli celkem třináct stanovišť, na kterých nás čekaly různé úkoly. Večer nás ještě čekala noční rojnice s vyhledáváním letadla po havárii a rituální sebevražda, po které většina účastníků padla vyčerpáním.
V neděli už přišel čas na zabalení všech věcí a rozloučení. Rozhodčí pouze hodnotili naše chyby, ale nebodovali nás, takže jsme nemohli prohrát. Celému organizačnímu týmu 5. MS Praha 7 děkujeme za skvělou akci, kterou pro nás připravil. Kdo nejel, udělal chybu, kterou budete ale moci napravit už příští rok od 28. do 30. září!

Více o průběhu akce se dozvíte z článku v Litoměřickém deníku, který si můžete přečíst zde: http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/20111002mentaurov-rescue-marathon-2011.html
Fotky jsou pak zde: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.283134335049628.87952.183610815001981

Žádné komentáře:

Okomentovat