Vánoční nadílka 2012

V sobotu 15. prosince jsme se ráno sešli v naší klubovně v Koubkově ulici, odkud jsme měli odvézt připravené balíčky do Hellichovy ulice. Tam se konalo tradiční vánoční posezení pro seniory z 1. místní skupiny na Hradčanech. Akci nám ale od začátku komplikovalo psí počasí. Silnice i chodníky byly namrzlé a ještě k tomu mírně poprchávalo. Proto se do naší klubovny nedostala připravená sanitka, která nám měla pomoci odvézt, a museli jsme se spokojit s menším autem. Pro balíčky, které v klubovně zůstaly, jsme se ještě zastavili odpoledne s paní Pavlíkovou, která si je odvezla pro své sousedy nad Malovanku.
S několika balíčky v rukách jsme tramvají cestovali do sídla v Hellichově ulici, kde si odvážnější senioři, kteří i při nepřízni počasí dorazili, mohli zazpívat. Spolu s dětmi z naší místní skupiny jsme pak jeli tramvají do Chotkových sadů, kde jsme předali dva balíčky zdejším seniorům. S další várkou jsme jeli na Pohořelec.

Když jsme se spolu se zmiňovanou paní Pavlíkovou vrátili do naší klubovny pro její várku balíčků, doprovodili jsme jí na Malovanku a pak jsme se vydali přes Staroměstské náměstí do Dušní ulice, kam jsme nesli poslední balík. Přestože nadílka byla náročnější než jindy a trvala nám až do tří hodin odpoledne, povedla se.

Žádné komentáře:

Okomentovat