Aktivní zdravotník 2013


V neděli 19.května jsme se v Poděbradech zúčastnili soutěže tříčlenných zdravotnických družstev Aktivní zdravotník 2013. Protože jsme do Poděbrad přijeli už v sobotu večer, shlédli jsme v místním divadle Festival kouzel. Pak jsme šli spát do místní zemědělské školy.
Soutěž byla slavnostně zahájena v 9:30 na lázeňské kolonádě i za účasti dvou našich družstev z celkových sedmi. Kromě nás přijela družstva z Mladé Boleslavi a z Poděbrad. Postupně nás čekalo šest stanovišť, na kterých jsme museli ošetřit zraněné po nehodě v autě nebo na kole, po vytažení tonoucího z bazénu, po epileptickém záchvatu, po zadušení rohlíkem a po zasažení elektrickým proudem. Problémy měla naše družstva jen s nehodami v autě a na kole. Protože měla některá družstva po skončení soutěže stejný počet bodů, museli jsme vyplňovat ještě písemný test, ve kterém jsme byli tázáni na naše znalosti první pomoci i historie Červeného kříže. I když jsme nestihli v daném časovém limitu zodpovědět všechny otázky, někteří byli ještě pomalejší.
Na čtvrtém místě se nakonec umístilo družstvo ve složení Šimon Hlinovský, Mirek Procházka a Lukáš Votava. Na šestém místě se umístilo druhé naše družstvo ve složení Míla Francouzová, Eva Vrbová a Anička Prchalová.
Na stejném místě se ve středu bude konat krajská soutěž HMZ pro Středočeský kraj. My se ale už teď těšíme na tu pražskou soutěž, která se bude konat ve stejný den na Praze 10.
Zde se můžete podívat na fotky ze soutěže

Žádné komentáře:

Okomentovat