Bezpečná třináctka 2014


Ve čtvrtek 24. dubna se na Slunečním náměstí konala tradiční akce Bezpečná třináctka. Naše skupina u svého stánku každoročně představuje svoji činnost široké veřejnosti, kterou také na akci aktivně učí poskytovat první pomoc, například při bezvědomí se zástavou životních funkcí, nebo při tepenném krvácení. Zároveň si nejen děti mohou na náměstí prohlédnout techniku Záchranné služby, hasičů, policie nebo armády. Nechybí ani různá historická vojenská vozidla. K velkým lákadlům letošního ročníku patřila také historická sanitka.
U našeho stánku si všichni mohli od 13 do 17 hodin ověřit své znalosti první pomoci. Na ambumenovi jsme všem předváděli správný postup při resuscitaci. Také jsme předváděli tlakový obvaz, kterým můžeme zastavit tepenné nebo žilní krvácení.
Po čtrnácté hodině jsme na náměstí předvedli také ukázku zásahu našich mladých zdravotníků. Děti během této ukázky dokázaly zastavit krvácení z předloktí, a také úspěšně resuscitovat. Počasí nám tentokrát přálo, jen na chvíli přišel slabý déšť. Domů jsme se všichni vrátili s lítostí, že akce trvala jen čtyři hodiny. Už teď se těšíme na další ročník.
Zde se můžete podívat na fotky z akce
Zde je sestřih z naší ukázky na náměstí

Žádné komentáře:

Okomentovat