Bambiriáda 2014

Ve dnech 22. - 25. května 2014 se na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích konala Bambiriáda. Je to přehlídka všech spolků, které se věnují dětem a mládeži. Proto jsme zde nemohli chybět ani my.
U našeho stánku si děti jako vždy vyzkoušet první pomoc. Na ambumenovi si děti procvičily resuscitaci a zároveň jsme maskovali realistická krvavá poranění. Děti se tak mohly dozvědět, jak se ošetřuje masivní krvácení. Navíc byl nejen pro děti, ale i pro dospělé připraven kvíz, který měl ověřit jejich znalosti zdravotnického materiálu, který najdou v každé autolékárničce.
Chtěli jsme ale ukázat, že Červený kříž není jen první pomoc. Proto si u nás děti mohly prohlédnout originální plyšové krvinky, a mohly se také dozvědět, k čemu slouží červené krvinky, bílé krvinky a krevní destičky. Zároveň jsme dětem předváděli, co patří do evakuačního zavazadla, které by si každý měl zabalit v případě povodní nebo jiné živelné katastrofy. Také jsme u našeho stánku měli invalidní vozík, na kterém si děti mohly vyzkoušet, jak se žije handicapovaným spoluobčanům.
V sobotu odpoledne jsme se objevili také na pódiu, kde jsme dětem předvedli resuscitaci a pozvali jsme je k našemu stánku. V pátek jsme se objevili také ve Zprávičkách, vysílaných na dětském kanálu České televize vždy před Večerníčkem v 18:40. Zejména ve čtvrtek a v neděli, ale i většinu pátku a soboty bylo počasí pěkné a slunečné. Přestože v pátek i v sobotu akci odpoledne předčasně ukončil silný déšť a bouřka, všichni jsme si Bambiriádu užili a už teď se těšíme na další ročník.

Zde jsou fotky z akce
Zde je odkaz na páteční Zprávičky ČT, v jejichž úvodní reportáži z Bambiriády jsme se objevili

Žádné komentáře:

Okomentovat