Zažít město jinak 2017

Letos se naše skupina již podruhé zúčastnila akce Zažít město jinak. Tato akce probíhá současně nejen v Praze, ale i v mnoha jiných českých městech. Na mnoha místech se prezentují různé místní spolky i firmy. Na akci nechybí hudba a kulturní program. Naše skupina se do této akce zapojila již po druhé na Malostranském náměstí. Naše skupina vznikla na nedalekém Malostranském gymnáziu v Josefské ulici, takže do této oblasti tradičně patříme. Zároveň měl náš oblastní spolek také stánek na stejné akci, která se konala v Lublaňské ulici na Praze 2.
Na Malostranském náměstí jsme odpoledne jako obvykle předváděli občanům, jak poskytovat první pomoc při bezvědomí se zástavou základních životních funkcí. Všichni tak měli možnost si na andule vyzkoušet resuscitaci. Komentovanou ukázku jsme předvedli během odpoledne hned dvakrát v hlavním stanu. Zároveň jsme maskovali realistická krvavá poranění a předváděli jsme i ošetření krvácení tlakovým obvazem. Kromě nás zde své stánky mělo například Muzeum Karla Zemana, Muzeum Kampa a Werichova vila, nebo třeba Mlýnská kavárna, která nás ze svého pojízdného stánku zásobovala nápoji. Kulturní program zajistili herci z Divadla Kampa a z Divadla Na Prádle. K večeru se zde konala i latinskoamerická tančírna.
I když jsme si občas stěžovali na chladné počasí, tak to mohlo být horší. Jsme rádi, že pršelo jen chvíli a slabě, takže žádný velký déšť akci nezkazil. Těšíme se zase příští rok.

Zde se můžete podívat na fotky z akce.

1 komentář: