Bambiriáda 2009

Ve čtvrtek, v první den letošní Bambiriády, byla u stánku Mládeže ČČK 5. místní skupina ČČK Praha 1. Do areálu jsme vstoupili v 8:30, půl hodiny před ostrým startem. Připravili jsme stoly, židle, abmumena, invalidní vozík a slepeckou hůl. U stánku se mnou byla Hanka, dvě Elišky a Ben.

V devět hodin k nám začaly chodit děti, které u nás malovaly poslepu, chodily poslepu za pomoci slepecké hole, jezdily na invalidním vozíčku, nebo si také mohly nechat předvést a následně si vyzkoušet resuscitaci.

Když dorazila i Nela z prezidia s předsedou žižkovské OSM Matyášem a ti přivezli mnoho nástěnkářských potřeb, dozdobili jsme naši nástěnku.

V jedenáct hodin se konalo slavnostní zahájení v angličtině, kdy na pódiu vystoupila ministryně školství i prezident České rady dětí a mládeže, v jehož projevu nás pobavilo zejména spojení „Střelecký and Dětský Island“. Měl jsem zprávy o tom, že mám mít taky projev, takže jsme s Hankou stáli pod pódiem, ale nakonec nikdo z Mládeže ČČK prostor nedostal.

Asi v jedenáct hodin jsme se dočkali i maskovacího kufříku, který autem přivezla ředitelka našeho OS ČČK Jarka Marková. Maskování krvavých poranění v dalších hodinách přitáhlo velkou pozornost široké veřejnosti. U našeho stánku bylo stále plno. Asi v šestnáct hodin nám ale došlo těsto.

Okolo poledne jsme po skupinkách šli na oběd. Pochutnali jsme si na ultramastném kuřeti s bramborami, stejně jako loni.

Zatímco jsem byl na obědě, přišla k našemu stánku i Livia Klausová, která se od Hanky dozvěděla zajímavé věci o naší organizaci.

Po obědě se na chvíli přišel podívat i Janík, který byl jinak u sojčího stánku na Dětském ostrově.

V 18 hodin jsme si zabalili své věci a stánek jsme opustili. V dalších dnech na Bambiriádě pokračují další skupiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat