Bezpečné léto u Anděla

Dnes začal na pěší zóně u Anděla již druhý ročník akce Bezpečné léto, který pořádá Motocyklová asociace České republiky ve spolupráci s městskou částí Praha 5. Cílem této akce je ukázat nejen motorkářům, ale i dalším účastníkům dopravního provozu, jak se chovat bezpečně a vyhnout se nehodám. Kromě výstavy různých druhů motorek je pod velkým stanem u Anděla třeba i stanoviště Drážní inspekce, která na televizních obrazovkách ukazuje spoty, které jsou zaměřeny proti nebezpečnému chování cestujících, jako je naskakování do vlaku za jízdy, podlézání závor nebo chůze po kolejích.
Protože k bezpečnosti silničního provozu patří určitě také včasné poskytnutí první pomoci, pokud se stanete svědky nějaké dopravní nehody. Proto se letos akce účastní také Český Červený kříž. S Klárkou, Martou a Pájou jsme tady dnes předváděli kardiopulmonární resuscitaci a maskovali jsme i krvavé rány. Při našich živých ukázkách se mohli přihlížející podívat, jak Marta ošetřuje Klárce namaskované krvácení a jak Marta resuscituje a ukládá Páju do stabilizované polohy. Já jsem všechny zásahy komentoval.
Akce pokračuje od deseti do osmnácti hodin také zítra, tedy ve středu 16.června, takže pokud se v okolí Anděla budete vyskytovat, neváhejte a přijďte se podívat!

Tady jsou fotky z akce:
http://www.facebook.com/album.php?aid=114295&id=696004107&l=5f670db5e7

Žádné komentáře:

Okomentovat