Víkend v Zaječově 2011


V pátek 20. května jsme se poprvé vydali na náš Víkend v Zaječově. Když jsme se sešli na Smíchovském nádraží, přesunuli jsme se na nástupiště a odcestovali jsme vlakem do Hořovic. Dlouho trvalo, než jsme ve vlaku našli volné místo. V Hořovicích jsme se od vlakového nádraží museli přesunout k tomu autobusovému. Se všemi našimi zavazadly byla cesta těžká, ale v cukrárně jsme si mohli koupit skvělou zmrzlinu, na kterou jsme se už předem těšili. Pak jsme počkali na autobus, který nás odvezl přímo do Zaječova a zde už jsme se přesunuli do našeho kláštera Svatá Dobrotivá, kde jsme celý víkend pobývali.
Po páteční večerní bouřce se téměř nedal zapálit táborák. V sobotu už to naštěstí bylo lepší. Během víkendu jsme si zahráli naše oblíbené hry Jungle jam, Osadníci z Katanu a Bang! Kromě toho jsme hráli různé jiné hry a chodili jsme nakupovat do místního obchodu.
Když v sobotu přijeli augustiniáni, kterým celý klášter a kostel patří, procvičovali jsme nejprve první pomoc při bezvědomí a pak jsme i maskovali krvavá poranění a popáleniny. To se augustiniánům líbilo, ale docela se toho lekli, protože někteří z nich ani neuměli česky. Také jsme si k sobotnímu obědu uvařili skvělou gulášovou polévku.
Večery jsme si krátili vyprávěním vtipů a sledováním fotek a videozáznamů z našich akcí a také sledováním šestého dílu Harryho Pottera.
V neděli jsme si museli zabalit, vynést odpad před radnici a také uklidit po sobě, což byl nelehký úkol. Děti to ale vzaly docela vážně a rozlily po podlahách saponát a začaly běhat s mopem po celém klášteře. V 15 hodin jsme pak klášter opustili a vyrazili jsme na autobusovou zastávku. Autobus nás tentokrát dovezl přímo před vlakové nádraží, takže přestup nebyl tak náročný. Během několika minut nám pak přijel vlak.

Žádné komentáře:

Okomentovat