Výlet do Plzně


V neděli 15. května 2011 jsme se vydali na výlet do Plzně. Ráno jsme se sešli na pražském Hlavním nádraží a vlakem jsme vyrazili na místo. Tam jsme sice chvíli bloudili, ale nakonec jsme našli správnou cestu tramvají a autobusem do ZOO a Dinoparku, který jsme si prohlédli jako první. Viděli jsme tu mnoho modelů dinosaurů, často v životní velikosti. Někteří byli i pohybliví, nebo vydávali charakteristické zvuky. Součástí dinoparku je i 3D kino, kde jsme shlédli zajímavý film o životě dinosaurů ve druhohorách.
Pak jsme se přesunuli do ZOO, kde jsme viděli mnoho zvířat. Asi nejvíce nás zaujali pštrosi, tygři, lemuři a draví ptáci. Viděli jsme i vydríska říčního a plcha velkého. Nakonec jsme navštívili statek konce devatenáctého a začátku dvacátého století, kde jsme podobně jako v liberecké ZOO mohli jít přímo mezi kozy, hladit si je a krmit je.
Pak jsme spěchali na autobusovou zastávku, abychom se zase přesunuli zpět na nádraží. Vlak nám i tak ujel, ale počkali jsme na další. Výlet se vydařil.

Žádné komentáře:

Okomentovat