Okresní soutěž mladých zdravotníků 2015

Ve středu 6.5.2014 se v Domě dětí a mládeže Prahy 13 opět konala okresní soutěž mladých zdravotníků. Utkalo se v ní 16 mladších a 8 starších družstev, rozdělených dále do kategorií podle městských částí. Obě naše družstva byla tentokrát kompletní, pětičlenná. Vzhledem k tomu, že ráno silně pršelo, se soutěž tentokrát musela celá odehrát uvnitř Domu dětí a mládeže Prahy 13. Na jednom ze stanovišť bylo úkolem starších mladých zdravotníků ošetřit úraz elektrickým proudem, a zároveň uklidňovat hysterickou matku poraněného. Toto stanoviště bylo improvizační, takže mladí zdravotníci zde neměli k dispozici žádný zdravotnický materiál, a museli si poradit pouze s tím, co měli u sebe.
Našim týmům se nejvíce dařilo na minutách pravdy. Toto individuální stanoviště je velmi důležité, protože každý na něm ošetřuje samostatně bezvědomí, a v případě starších i se zástavou životních funkcí, takže je nutná resuscitace. Tu naši mladí zdravotníci jako vždy dobře zvládli, jen resuscitace dítěte pro ně byla poměrně náročná.
Vyhlášení výsledků jsme očekávali s velkým napětím. Obě naše družstva zvítězila v obvodu Praha 2, a tudíž postupují do krajského kola, které se koná ve čtvrtek 21.května v Malostranské besedě.

Zde se podívejte na fotky ze soutěže!

Žádné komentáře:

Okomentovat