United Islands of Prague 2015


Ve dnech 19. a 20. června 2015 se v Praze konal už patnáctý ročník hudebního festivalu United Islands of Prague. Pódia se nacházela na Střeleckém a Dětském ostrově, v Kinského zahradě, a také na Kampě. Ve všech areálech byl pro návštěvníky akce připraven bohatý doprovodný program, jehož součástí byl právě na Kampě i stánek Oblastního spolku ČČK Praha 1, o který se starali především členové naší místní skupiny.
U našeho stánku se mohly nejen děti dozvědět, jak poskytnout první pomoc při bezvědomí a krvácení. Návštěvníky našeho stánku jsme naučili, jak správně provádět resuscitaci, nebo jak vytvořit tlakový obvaz na krvácející ráně. Realistická poranění jsme na místě také maskovali.
Zároveň bylo u našeho stánku k dispozici mnoho knížek, časopisů, omalovánek a dalších věcí s tematikou první pomoci. Všichni dostali také možnost zakoupit oblíbené tričko s nápisem "Buš do mě, ať není po mě.", nebo některý z produktů Komunitního centra Koubkova.
Překvapením pro nás byla sobotní návštěva skupiny členů Záchranného týmu ČČK Ostrava, kteří se shodou náhod vypravili do Prahy za kulturou, aniž by tušili, že zde budeme mít stánek.
V okolí se po celou dobu akce hrál badminton, ale poblíž se nacházel i stánek České televize, kde děti neodolaly možnosti vyfotit se s pohádkovými postavičkami v nadživotní velikosti.
I když během soboty přišlo několik krátkých dešťových přeháněk, akce byla úspěšná, a všichni věříme, že si ji zase za rok zopakujeme.

Zde si můžete prohlédnout fotky z akce

Žádné komentáře:

Okomentovat