Jsme věčně druzí


Ve středu 5. května se v Petřínských sadech konala tradiční soutěž pětičlenných hlídek mladých zdravotníků, které se zúčastnily i dva naše týmy. Marek Loudil (velitel), Veronika Veselá, Mikuláš Vorlík, Benjamin Hejl a Honza Pochop se v doprovodu našeho předsedy Šimona Hlinovského se startovním číslem 3 umístili na druhém místě na Praze 1. Konkuroval jim bohužel tým 3. místní skupiny ze Slivence, který je bodově předčil a tak na náš tým opět zbylo až druhé místo. 3. místní skupina by ale zřejmě nedosáhla vítězství bez Martina Pehra, který se ke sliveneckému týmu na poslední chvíli připojil a druhý náš tým pod vedením Elišky Havelkové se tak musel obejít v oslabení ve čtyřech. Eliška Havelková, Eliška Čermáková, Kristina Jarošová a Bětka Rucklová v doprovodu našeho pokladníka Tomáše Frýdy se startovním číslem 2 tak nakonec obsadily až čtvrté místo.
Trasa soutěže byla odlišná od těch předcházejících, takže jsme se za prvním stanovištěm na chvíli ztratili. Třetí stanoviště, na kterém Markův tým začínal, bylo pro oba naše týmy hororem. Stejně jako při dalším klasickém zásahu zde figuranti mluvili rusky, což byl pro mladé zdravotníky komunikační problém. Tento další zásah na petřínské pláni se ale povedl až na volání záchranky, kdy Marek jako mimopražský člen nedokázal přesně popsat místo činu.
Tradičně nejsilnější naší disciplínou byly pro nás minuty pravdy (resuscitace a stabilizovaná poloha), které si naši opravdu užili. V obvazech a transportu na improvizovaných nosítkách se nám taky docela vedlo.
Zbývá jen jako každý rok doufat, že příště už konečně vyhrajeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat