Vernisáž - Cesta kolem světa


Ve čtvrtek 10. března se na Malostranském gymnáziu v Josefské ulici konala tradiční školní vernisáž. Tentokrát si každá třída připravila scénku představující některou světovou zemi. Viděli jsme tak lemury na Madagaskaru, muzeum v Egyptě nebo rozmanité zprávy z USA, které vyhrály jednu z kategorií. Není divu, že v Kvartě A, která toto vystoupení připravila, je největší koncentrace křižáků.
Poprvé se však v rámci doprovodného programu představila i naše místní skupina. Zájemcům jsme tady maskovali krvavá poranění a samozřejmě jsme také názorně předváděli resuscitaci. Pro někoho by mohlo být novinkou, že pokud nejste zdravotníci, nemusíte dýchat z úst do úst a stačí jen nepřetržitě masírovat srdce. Důležité je ale správné umístění obou natažených rukou doprostřed hrudníku, správná frekvence asi 100 stisků za minutu a také hloubka 5 - 6 centimetrů, pokud jde o dospělého člověka. Evropská rada pro resuscitaci k této změně přistoupila hlavně proto, že laici často zapomínali při dýchání z úst do úst zaklonit hlavu a ucpat nos, takže vzduch pak šel místo plic do žaludku. Pokud ale dýchat z úst do úst správně umíte, tak se toho nebojte.
Kdo měl zájem, odnesl si odměnu v podobě časopisů, pexes a pozvánek na další naše akce. Bylo pěkné propojit tu minulost a současnost naší skupiny. Navštívili nás totiž i mnozí bývalí členové. Akci navíc podkreslovala hudba známá z našich akcí.
Doufám, že se nejen v Josefské sejdeme zase někdy příště!

Podívejte se na fotky: http://www.facebook.com/album.php?aid=334039&id=696004107&l=eaabef5bbf

Žádné komentáře:

Okomentovat