Bezpečná třináctka 2011


Ve čtvrtek 14. dubna se na Slunečním náměstí konala tradiční akce Bezpečná třináctka, na které se představily složky integrovaného záchranného systému. Naše místní skupina předvedla divákům během odpoledne hned dva ukázkové zásahy, při kterých jsme ošetřovali bezvědomí a řezné rány. Při tom prvním šlo o nehodu vrtulníku s tříčlennou rodinou, při tom druhém pak o rvačku fotbalových fanoušků.
U našeho stánku si nejen děti mohly vyzkoušet resuscitaci a ošetřování člověka v bezvědomí. Bylo připraveno i oblíbené maskování realistických krvavých poranění a celá řada pozvánek na naše jarní akce.
Na náměstí se jako vždy představila policie, včetně té vojenské, hasiči, záchranná služba i armáda. Přistál policejní vrtulník a záchranáři jako vždy rozbalili své vozidlo Golem. Vojáci vystavili své zbraně a dali dětem příležitost si zastřílet z airsoftky. Městská policie přivezla opět své mobilní centrum prevence kriminality. Připravena byla i ukázka slaňování policistů se psem z radnice a náměstím cválali také koně jízdní policie.

Fotky z akce najdete zde: http://www.facebook.com/album.php?aid=344534&id=696004107&l=7ecd5c09cd
Videozáznam naší ukázky pro veřejnost sledujte zde: http://www.youtube.com/watch?v=Mb6JeInwf7I

Žádné komentáře:

Okomentovat