Bambiriáda 2011


Od 26. do 29. května se na Vítězném náměstí v Dejvicích konala tradiční přehlídka organizací, které se věnují dětem a mládeži, zvaná Bambiriáda 2011. Jako jedničky z jedničky jsme se prezentovali opět u stánku s číslem 1, takže k nám mířily davy dětí hned po vstupu do areálu. Velký zájem byl samozřejmě o maskování realistických poranění. Děti si ale také mohly vyzkoušet resuscitaci člověka v bezvědomí se zástavou dechu a tepu. Kromě toho si mohly procvičit obvazy na zlomeniny i krvácení, vyzkoušet si život handicapovaných spoluobčanů na invalidním vozíku nebo malování obrázků se zavázanýma očima. Novinkou letos bylo evakuační zavazadlo. Děti určovaly, co je důležité si zabalit například při povodních.
S přípravami jsme začali už ve středu, kdy jsme připravili náš stánek a vyzdobili jsme nástěnku, na které jsme si letos dali opravdu záležet. Ve čtvrtek nás tu bylo dokonce devět včetně Lenky Zuské a Kiki Váňové z Oblastní skupiny Mládeže ČČK Praha 9. Z našich členů se zúčastnili Eliška Čermáková, Benjamin Hejl, Pája Šedivá, Petra Plívová, Mikuláš Vorlík, Nikolka Vorlíková, Mária Wišniewská a Šimon Hlinovský. Z 5. MS Praha 7 nám pomohli Pavel Kletečka, Jana Březinová, Bára Kyndlová, Michal Macourek, Markéta Svačinová, Verča Hámoňová a Radim Fiala. Na Bambiriádě jsme potkali řadu známých lidí z jiných organizací, napřiklad Zuzku Vodkovou z naší humanitární jednotky nebo Filipa "Šamana" Kardu v kostýmu Elma, maskota Dětí bez hranic.
V sobotu odpoledne zatančila Bára Kyndlová na pódiu Charleston a sledovali jsme tu také mnoho dalších vystoupení dětského baletního souboru První krůčky. Mikuláš a Nikolka z našeho kroužku si v neděli prošli různá stanoviště, například si vyzkoušeli šermovat a pohladit vodící pejsky u stánku Nadace Leontýnka.
Obědy nám také chutnaly, vždycky se dostalo na všechny z našeho stánku. Nejlepší bylo ve čtvrtek tradiční ultramastné kuře. Počasí nám celkem přálo, ve čtvrtek a v neděli bylo největší teplo. V pátek nás sice ze začátku a ke konci zchladil mírný déšť, ale celkem to šlo.
Všichni jsme si Bambiriádu moc užili, byla ještě lepší než ta loňská a všichni se už teď těšíme na další ročník. Byla to pařba.

Žádné komentáře:

Okomentovat