Krajská soutěž mladých zdravotníků 2014

Ve středu 28. května 2014 se konala krajská soutěž mladých zdravotníků, kterou stejně jako loni pořádal Oblastní spolek ČČK Praha 10 + Benešov. Tentokrát se však soutěž konala v prostředí nám dobře známém. Oba naše týmy však byly v oslabení, tedy pouze ve čtyřech. Sešli jsme se ráno v 8:30 ve stanici metra I.P.Pavlova, odkud jsme se přesunuli do policejního muzea. Na jeho nádvoří jsme ještě měli čas na zopakování první pomoci. V 9:30 jsme se zapsali do prezenční listiny a v 10:00 jsme se přesunuli na slavnostní zahájení soutěže, které se netradičně nekonalo v divadelním sále v přízemí, ale v síni v prvním patře. Oba naše týmy získaly startovní číslo 4.
Stanoviště byla rozmístěna v zahradách policejního muzea. Našemu staršímu týmu dělala největší problém autonehoda, a překvapivě také minuty pravdy. U nich nás nejvíce překvapilo, že většina zraněných v bezvědomí měla zachovalé životní funkce, takže ani nebylo potřeba resuscitovat. Naši mladí zdravotníci si museli poradit mimo jiné také s epileptickým záchvatem. Nechybělo ani stanoviště zaměřené na obvazovku a na transport. Předtím, než jsme zamířili na poslední stanoviště, měli jsme podle harmonogramu naplánovanou prohlídku stálé expozice muzea, a následně jsme obdrželi bagety k svačině.
I našemu mladšímu týmu dělaly překvapivě problém minuty pravdy. Na ostatních stanovištích si ale naši nejmladší členové vedli skvěle.
Když jsme na nádvoří muzea čekali na vyhlášení výsledků, začalo mírně pršet, ale během soutěže naštěstí nepršelo.
Vyhlášení výsledků proběhlo opět v síni v prvním patře. Náš mladší tým se umístil ze sedmi na šestém místě. Náš starší tým se ale umístil na třetím místě, což znamená úspěch.
Zde je odkaz na fotky ze soutěže

Žádné komentáře:

Okomentovat