Mladí zdravotníci znovu zářili v září

5. místní skupina ČČK Praha 1 se v září zúčastnila jako každý rok několika tradičních akcí. 31. srpna – 1. září pořádala 7. místní skupina našeho oblastního spolku již třetí dětský Rescue Marathon, na který jsme vyslali náš čtyřčlenný tým. Celkem se akce zúčastnilo 53 dětí v 11 týmech nejen z řad ČČK, ale také z řad mladých dobrovolných hasičů a skautů.
Nejprve v pátek večer na všechny týmy čekaly dvě hromadné modelové situace, a týmy tak musely vzájemně spolupracovat při záchraně účastníků dopravní nehody, a také při ošetřování osob pobodaných včelami.
V sobotu ráno jsme obdrželi mapu a vyrazili jsme do deště. Trasy byly celkem dvě, pro mladší a starší děti. Náš tým již tentokrát spadal do starší kategorie, a tak jsme měli trasu o něco náročnější. Na prvním stanovišti čekala na děti opět autonehoda. Na dalších stanovištích se děti potýkaly například s bezvědomím, krvácením, popáleninami a mnoha dalšími poraněními. Nechyběly zde ani minuty pravdy, při kterých se děti střídaly v resuscitaci u různých andul.
Protože Rescue Marathon není soutěž, nemá vítěze ani poražené. Po návratu na základnu ovšem děti našly poklad, takže vyhráli vlastně všichni. Nejcennější jsou ale získané zkušenosti. Akce byla kladně hodnocena jak dětmi, tak dospělými.

Podívejte se zde na fotky z dětského Rescue Marathonu

Dále jsme se v září už jedenáctým rokem zúčastnili prospěšné charitativní sbírky Světluška, kterou každoročně pořádá Nadační fond Českého rozhlasu na pomoc nevidomým. V ulicích Prahy jsme od 11. do 14. září prodávali píšťalky, náramky, tykadla a zubní kartáčky.

Zde se podívejte na fotky ze sbírky Světluška

V pátek 14. září jsme se zúčastnili festivalu volného času městské části Praha 13. Na Slunečním náměstí probíhalo tradiční pražské medobraní, na kterém místní včelaři nabízeli med, a nechyběla ani prezentace místních neziskových organizací. My jsme jako vždy učili první pomoc. Dopoledne byla akce určena především dětem z okolních škol, ale pro velký úspěch jsme zde zůstali až do odpoledních hodin, takže nás navštívilo i mnoho dospělých, a akci jsme spojili s prodejem posledních světluščích píšťalek a náramků.

Zde se podívejte na fotky z festivalu volného času

Žádné komentáře:

Okomentovat